10.12.2018

Pirtti on jo pesty puhtoinen...

PIRTTI ON JO PESTY PUHTOINEN…

Näin joulun lähestyessä joulusiivoukset ovat varmasti joka kodissa ajankohtainen asia. Jotta me kaikki voisimme nauttia turvallisesta ja puhtaasta kodista, meidän täytyy välillä katsella nurkkiamme; mitä niihin on kertynyt taas kuukausien saatossa. Onhan se myös turvallisuusriski, jos säilytämme kodissamme vanhentuneita lääkkeitä.

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä. Niitä ei koskaan saa laittaa sekajätteisiin tai viemäriin. Jos olet epävarma lääkkeiden hävityksestä, ota yhteys Rotuaarin apteekkiin. Mielellään neuvomme sinua myös lääkejäteasioissa. Apteekki toimittaa lääkejätteet turvallisesti eteenpäin vaarallisen jätteen käsittelylaitokseen hävitettäväksi.

Seuraavien ohjeiden avulla on jokaisen helppo siivota omat lääkekaapit, -hyllyt ja -laatikot, missä kukin lääkkeitä säilyttääkään:

-Henkilötiedot ja ohjetarrat poistetaan lääkepakkauksista.

-Lääkkeet palautetaan läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.

-Tabletit ja kapselit tyhjennetään omista pakkauksistaan ja kaadetaan muovipussiin. Tabletteja ja kapseleita ei tarvitse irrottaa läpipainolistoista.

-Tyhjät pahvi- ja muovipakkaukset, astmalääkeannostelijat ja insuliinikynät voi laittaa energiajätteisiin ja tyhjät lasipullot lasinkeräykseen.

-Voiteet ja nestemäiset lääkkeet palautetaan omissa pakkauksissaan.

-Jodipitoiset lääkkeet (Jodix, Betadine) palautetaan erillään muusta lääkejätteestä.

-Elohopeakuumemittarit palautetaan erillään. Nykyisin myytävät kuumemittarit eivät sisällä elohopeaa ja ne voi hävittää kotona muun talousjätteen mukana.

-Ruiskut ja neulat pakataan läpäisemättömään pakkaukseen, esimerkiksi lasipurkkiin. Avaamaton, käyttämätön, omassa pakkauksessaan oleva pistoslääke voidaan palauttaa muun lääkejätteen mukana.

-Sytostaatit (esim. Trexan, Metoject, syöpälääkkeet) ja rokotteet palautetaan erillään omissa pakkauksissaan.

-Apteekki ei vastaanota paristoja, paristokäyttöisiä kuumemittareita, kemikaaleja, liuottimia tai muita kotitalouksien ongelmajätteitä.

Pidetään hyvää huolta ympäristöstämme tänä vuonna

ja myös seuraavina vuosina!

Hyvää Joulua ja Onnea Vuodelle 2019!

KK